Beleid, Bestuur, Management & Pedagogiek in de kinderopvang

Wisselingen van de wacht
(Redactioneel BBMP nr. 1, 2019)

In dit eerste nummer van 2019 kunt u kennismaken met de nieuwe columnist van Kindercentrum BBMP: Muriëlle Springer, directeur-bestuurder van KinderRijk en bestuurslid van de Brancheorganisatie Kinderopvang. Muriëlle vervangt onze gewaardeerde columnist Corona Koek, die jarenlang met veel plezier voor Kindercentrum BBMP heeft geschreven.

Corona neemt afscheid vanwege drukke werkzaamheden voor Zo Kinderopvang en de groei van Kekz (administratie- en advieskantoor voor onderwijs en kinderopvang).

'Mijn focus wordt gevraagd op het doen in de praktijk en even minder "vinden op papier", meldt ze met spijt: 'Kinderopvang ligt me na aan het hart. Dat is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven. Ik vind BBMP een mooi vakblad met een onafhandelijke insteek, dus heb daar met veel plezier als columnist een bijdrage aan geleverd. Maar nu roept mijn ondernemershart me op om opnieuw focus aan te brengen.'

Muriëlle Springer neemt met enthousiasme Corona's stokje over. Zij heeft er zin 'an' zogezegd. Muriëlle is na afronding van haar studie organisatie-antropologie aan de VU haar loopbaan begonnen als leraar maatschappijleer in het voortgezet onderwijs. Na circa 13 jaar in het onderwijs gewerkt te hebben als leraar, schoolleider, interimrector, adviseur, coach en docententrainer werd zij directeur van de VO-raad, de brancheorganisatie van het voortgezet onderwijs.

In die laatste rol gaf Muriëlle Springer leiding aan de organisatie en leverde zij een bijdrage aan de lobby in Den Haag. Daarnaast werd zij toezichthouder in de kinderopvang en zo werd een zaadje geplant voor een overstap. Sinds juni 2017 is zij directeurbestuurder van KinderRijk, met 39 locaties in Amstelveen en Amsterdam. Sinds juni 2018 zet zij zich naast haar werk bij KinderRijk actief in voor de lobby voor de sector als bestuurslid van de Brancheorganisatie Kinderopvang.

En er is nog bijzondere wijziging. Na vele jaren hoofdredacteur neemt Wilma Schepers afscheid van haar leidinggevende rol bij Kindercentrum BBMP. Zij draagt het stokje over aan Aart Verschuur, journalistiek medewerker van Kindcentrum BBMP. Wilma blijft zeker betrokken als schrijvend medewerker bij Kindercentrum BBMP, hopelijk nog vele jaren. Dus eigenlijk is hier meer sprake van stuivertje wisselen dan wisseling van de wacht.

Aart Verschuur | hoofdredacteur BBMP

Nog geen abonnee? Neem nu een abonnement op BBMP!