BBMP
BBMP
 BBMP


Deel deze pagina:


 Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
[ advertenties ]

Wensenlijst maatschappelijk vastgoed naar politiek gestuurd

Er is nieuw beleid nodig rondom maatschappelijk vastgoed. Belangrijke maatschappelijke thema’s moeten hun fysieke vertaling krijgen in de inrichting van ons maatschappelijk vastgoed. Denk aan de inclusieve samenleving, vitale buurten en wijken, meer individueel onderwijs, minder besmetting, betere gezondheid door sport en beweging, minder energiegebruik en duurzamere gebouwen.
Wensenlijst maatschappelijk vastgoed naar politiek gestuurd


Dat schrijft het platform Bouwstenen voor Sociaal aan de Tweede Kamer. Het platform wordt ondersteund door onder andere de VNG, Aedes, PO-Raad en Sociaal Werk Nederland. Deze partijen willen aandacht voor hun agenda maatschappelijk vastgoed 2021. Ook moet het programma van eisen voor onderwijshuisvesting nu eens echt anders worden ingevuld.

Het nieuwe kabinet moet verder een plan maken om belemmeringen weg te nemen die het gevolg zijn van sectorale regelgeving. ‘Zoek naar een betere verdeling van verantwoordelijkheden, wetten en financiering. Dit is vooral van belang rond onderwijshuisvesting en voor een efficiënter en multifunctioneler gebruik van gebouwen met een maatschappelijke functie.’