BBMP
BBMP
 BBMP


Deel deze pagina:


 Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
[ advertenties ]

Vernieuwende zomerschool met Tilburgse bedrijven

In de eerste week van augustus heeft in Tilburg de zomerschool plaatsgevonden, waarbij twintig kinderen van groep 5 t/m 7 hebben gewerkt aan hun taal- en rekenachterstand. Dit jaar is de zomerschool voor het eerst georganiseerd door scholen en Humankind kinderopvang en -ontwikkeling, in samenwerking met Tilburgse bedrijven.
Vernieuwende zomerschool met Tilburgse bedrijven

Zo kregen kinderen van de basisscholen Auris Florant, Wandelbos, Jeanne d’Arc, Hubertus en Antares tijdens de zomervakantie niet alleen extra les in taal en rekenen. Zij hebben ook in de praktijk bij verschillende bedrijven ervaren wat ze aan deze kennis en vaardigheden hebben. 

Tanja Sap, bij Humankind verantwoordelijk voor dit initiatief: ‘Ervaringsgericht leren, maakt leren leuker. Het is begonnen in Rotterdam, als Eisvrij. Dit is een alternatief voor de traditionele naschoolse opvang en wordt ook onder schooltijd aangeboden. We nemen de kinderen mee op avontuur in hun eigen buurt, zodat zij een kijkje achter de schermen krijgen bij verschillende ondernemers en ook echt een handje kunnen meehelpen in de dagelijkse praktijk.’

De samenwerking tussen Humankind, de scholen en ondernemers is nieuw in Tilburg en leidt tot een bijzondere invulling van de zomerschool. Tilburgse organisaties, waaronder het Spoorpark, de Stadscamping, het Raakveld en de Loc hal, helpen mee om kinderen te laten kennismaken met vele facetten van het werken en leven in een stad.

‘Hiermee verbreden de kinderen hun horizon al op jonge leeftijd, wordt ze duidelijk waaróm ze bepaalde dingen leren op school. En krijgen taal en rekenen direct meer betekenis’, zegt Tanja Sap.