BBMP
BBMP
 BBMP


Deel deze pagina:


 Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
[ advertenties ]

Verlenging landelijke kwaliteitsmonitor kinderopvang tot 2026

Het ministerie van SZW heeft het contract met het consortium van Universiteit Utrecht en Sardes verlengd. Dit betekent dat zij tot en met 2025 opnieuw de Landelijke Kwaliteitsmonitor Kinderopvang (LKK) zullen blijven uitvoeren. SZW wil zo niet alleen de kwaliteit van de Nederlandse kinderopvang goed in beeld blijven houden, maar de metingen ook blijven gebruiken voor beleidsontwikkeling.
Verlenging landelijke kwaliteitsmonitor kinderopvang tot 2026

De werkwijze waarmee in de komende jaren de kwaliteit van de kinderdagopvang, peuteropvang, buitenschoolse opvang en gastouderopvang wordt gemeten, zal vrijwel identiek zijn aan de voorgaande jaren. Er worden een paar kleine aanpassingen gedaan. Zo zal er bijvoorbeeld extra aandacht zijn voor de thema’s inclusie en diversiteit, en continue professionalisering van (individuele en teams van) medewerkers.

De aanpassingen blijven beperkt om de continuïteit en vergelijkbaarheid door de jaren heen te kunnen garanderen, maar tegelijk wel te kunnen aansluiten bij actuele thema’s in de kinderopvang. Op de vernieuwde website van LKK vind je alle informatie over de werkwijze en opbrengsten van de onderzoeken.