BBMP
BBMP
 BBMP


Deel deze pagina:


 Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
[ advertenties ]

Vanaf medio april zelftesten in onderwijs en deel kinderopvang

Omdat de besmettingen met het coronavirus toenemen, zal het huidige pakket maatregelen tegen verspreiding van Covid-19 door het demissionaire kabinet worden verlengd. Wel kijkt het kabinet naar het gebruik van zelftesten in het onderwijs.
Vanaf medio april zelftesten in onderwijs en deel kinderopvang


Dit meldt premier Rutte tijdens zijn persconferentie van dinsdag 23 maart. Vanaf medio april komen er naar verwachting zelftesten beschikbaar voor het onderwijs. Onderwijs is de eerste sector waar zelftesten grootschalig worden ingezet. Voorwaarde is wel dat fabrikanten voldoende testen leveren. Met zelftesten worden besmettingen sneller opgespoord en uitbraken zoveel mogelijk voorkomen. De bestaande maatregelen blijven onverminderd van kracht, zoals afstand houden, handen wassen en thuisblijven bij klachten.

De zelftesten worden allereerst ingezet op middelbare scholen voor het risicogericht testen van leerlingen en onderwijspersoneel, als zij in dezelfde ruimte als een besmette persoon zijn geweest. Ook wordt de zelftest preventief ingezet voor onderwijspersoneel. Dit geldt ook voor personeel van kinderopvang, als de opvang in hetzelfde gebouw als de school zit. Zij kunnen de test thuis twee keer per week bij zichzelf uitvoeren, als ze geen klachten hebben. Het afnemen van zelftesten is altijd vrijwillig. De testen zijn eenvoudig af te nemen, doordat ze minder diep de neus in gaan dan de reguliere coronatesten in de GGD-teststraat.