BBMP
BBMP
 BBMP


Deel deze pagina:


 Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
[ advertenties ]

Toeslagenaffaire: nu weer 9000 dossiers te vroeg vernietigd

Zo’n negenduizend dossiers van de afdeling Toeslagen van de Belastingdienst zijn in de periode tussen 2009 en 2012 te vroeg vernietigd. Dat schrijft staatssecretaris Alexandra van Huffelen in een brief aan de Tweede Kamer.
Toeslagenaffaire: nu weer 9000 dossiers te vroeg vernietigd


Omdat het om toeslagen gaat, hadden de dossiers eigenlijk twaalf jaar bewaard moeten blijven. Ze waren echter per ongeluk bij de afdeling Belastingen terechtgekomen, waar een termijn van zeven jaar geldt. Daardoor werden de dossiers vijf jaar te vroeg vernietigd. De voortijdige vernietiging werd ontdekt toen de afdeling Toeslagen een dossier uit 2012 opvroeg.

De beroepsdossiers bevatten de poststukken die vanuit de rechtbank aan Belastingdienst/Toeslagen zijn gestuurd. Die stukken zijn niet meer te achterhalen, ze worden ook bij de rechtbanken na enkele weken vernietigd, schrijft Van Huffelen. ‘Voorop staat wel dat indien informatie in dossiers die nodig is voor een herbeoordeling ontbreekt doordat de Belastingdienst/Toeslagen deze onjuist bewaard heeft, ouders altijd het voordeel van de twijfel zullen krijgen.’