BBMP
BBMP
 BBMP


Deel deze pagina:


 Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
[ advertenties ]

Toeslagaffaire: aangifte tegen eigen Belastingdienst

Het ministerie van Financiƫn doet aangifte tegen de Belastingdienst vanwege mogelijke misdrijven in de toeslagenaffaire, waardoor duizenden ouders zijn gedupeerd. Dat schrijven de staatssecretarissen Vijlbrief en Van Huffelen aan de Tweede Kamer. Het gaat om twee mogelijke misdrijven: beroepsmatige discriminatie en het ambtsmisdrijf knevelarij.
Toeslagaffaire: aangifte tegen eigen Belastingdienst


Dat laatste is het ‘vorderen of ontvangen van een betaling terwijl de ambtenaar weet dat deze betaling niet verschuldigd is’.

Niet tegen personen
De aangifte richt zich niet tegen specifieke personen, wel worden er afdelingen genoemd, onder meer de Directie Toeslagen en het Combiteam Aanpak Facilitators (CAF). De Belastingdienst valt onder het ministerie van Financiën. Van Huffelen noemt het ‘zeer heftig en bijzonder’ om
aangifte te doen tegen haar eigen dienst. Die ging vooringenomen uit van fraude bij ouders, alleen al vanwege het feit dat ze geselecteerd waren voor controle.

'Hoofdrolspelers niet gestraft'
Ondertussen blijkt de top van de Belastingdienst drie hoofdrolspelers in de toeslagenaffaire beloofd te hebben dat ze niet gestraft worden als ze mee zouden werken aan een onderzoek naar het schandaal. De drie stelden dat als voorwaarde voor hun medewerking, melden
RTL Nieuws en Trouw na gezamenlijk onderzoek. De Belastingdienst erkent dat de drie ambtenaren van het CAF een vrijgeleide kregen ‘in ruil voor hun medewerking aan het onderzoek’. Alles wat zij tegenover de onafhankelijke Auditdienst Rijk (ADR) zouden vertellen over hun rol in de toeslagenaffaire zou buiten hun personeelsdossier blijven, en ook de gespreksverslagen zouden alleen binnen het ADR-onderzoek gebruikt mogen worden.
Reacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:
Om spam tegen te gaan dient u het onderstaande hokje aan te vinken en moet u mogelijk een vraag beantwoorden.

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.