BBMP
BBMP
 BBMP


Deel deze pagina:


 Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
[ advertenties ]

Slob: geen uitstel invoeringsdatum 960 uur vve

In zijn Kamerbrief ‘Voortgang onderwijsachterstandenbeleid en inspectie onderzoek LEA’ van 19 mei maakt minister Slob duidelijk dat hij de invoeringsdatum voor de uitbreiding van het vve-aanbod van 1 augustus 2020 niet opnieuw uitstelt. Hij vindt dat juist nu, na een periode waarin de voorschoolse educatie niet plaatsvond, de urenuitbreiding van groot belang is voor de ve-peuters.
Slob: geen uitstel invoeringsdatum 960 uur vve


Wel wil hij in toezicht en handhaving rekening laten houden met ‘het feit dat gemeenten en kindercentra als gevolg van de corona-crisis wellicht niet kunnen voldoen aan de urennorm’. De VNG maakt een instructie hoe gemeenten kunnen handelen in het geval dat door de corona-crisis niet per 1 augustus aan de urenuitbreiding wordt voldaan. Op 7 april 2020 hebben BMK, BK, BOinK, SWN en PO-Raad gezamenlijk minister Slob en staatssecretaris Van Ark dringend verzocht om de invoeringsdatum voor de uitbreiding van het ve-aanbod tot 960 uur uit te stellen tot 1 januari 2021.

'Beknopte peiling'
De
Kamerbrief meldt tevens dat de ontwikkelingen rondom de urenuitbreiding nauwgezet gevolgd worden om na te gaan of extra ondersteuning nodig is. Er zal een ‘beknopte peiling’ plaatsvinden onder gemeenten en aanbieders van voorschoolse educatie om in beeld te brengen hoeveel gemeenten en aanbieders verwachten dat zij als gevolg van de coronamaatregelen de urenuitbreiding niet op 1 augustus 2020 kunnen realiseren, wanneer zij verwachten dat dit wel gaat lukken en wat de redenen zijn waardoor gemeenten en aanbieders vertraging oplopen.
Reacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:
Om spam tegen te gaan dient u het onderstaande hokje aan te vinken en moet u mogelijk een vraag beantwoorden.

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.