Beleid, Bestuur, Management & Pedagogiek in de kinderopvang

Scherpere positionering voor kinderopvang en onderwijs in Brabantse Kempen

SKOzoK Kinderopvang en Primair Onderwijs, een organisatie met tientallen kinderopvanglocaties en basisscholen in de Brabantse Kempen, maakt haar nieuwe naam en ambitie bekend. Sinds januari 2023 is een deel van de Kinderopvanggroep gefuseerd met Stichting SKOzoK. Vanaf 2024 gaat SKOzoK verder onder de naam ‘Atalenta’. Door krachten te bundelen bouwen zij samen aan rijke ontwikkeldagen met een mooi aanbod van kinderopvang, primair onderwijs, cultuur, sport en ondersteuning.
Scherpere positionering voor kinderopvang en onderwijs in Brabantse Kempen


Van rups tot vlinder

De nieuwe naam en aanpak van Atalenta zijn gebaseerd op het ontwikkelproces van rups tot vlinder, verwijzend naar de bekendste vlinder van Nederland en gecombineerd met het woord talent. Bij Atalenta vinden kinderen, ouders, medewerkers en partners kinderopvang én primair onderwijs binnen dezelfde organisatie. Op een aantal locaties zelfs onder één dak. ‘’Aandacht voor het individu en bijbehorende sociale, pedagogische en didactische aspecten brengen we samen in één doorlopende ontwikkellijn van 0 tot 13 jaar. In deze bepalende jaren van hun leven bieden we kinderen een fijne plek om te ontspannen en te groeien”, aldus Corné Verhees, Voorzitter College van Bestuur.  

 

‘Onze aandacht reist met je mee’

Atalenta ziet kinderen vaak al vanaf hun eerste maanden op de kinderopvang. Elke dag leren medewerkers meer over de achtergrond, talenten en uitdagingen van het kind. Dankzij de vloeiende overgang van kinderopvang naar school blijft alle kennis binnen de organisatie. Elk kind houdt de aandacht. De slogan van Atalenta past daardoor bij de eigentijdse aanpak: ‘Onze aandacht reist met je mee.’

Waardevolle ontwikkeling medewerkers

De nieuwe organisatie biedt ook volop kansen voor de medewerkers van Atalenta. Het brede aanbod van de organisatie draagt onder andere bij aan kennisdeling op zowel pedagogisch als didactisch vlak. Verhees: “In de toekomst hopen we onze professionals op steeds meer manieren te kunnen inzetten. Hoe mooi zou het zijn als medewerkers zowel in de kinderopvang als in het primair onderwijs aan de slag gaan? We willen medewerkers écht stimuleren om nieuwe talenten te ontdekken, zowel bij zichzelf als bij kinderen.”

Verfrissende uitstraling

Samen met de nieuwe uitstraling moet de naam gaan zorgen voor een grotere naamsbekendheid en heldere positionering in de regio. De komende maanden houdt de organisatie zich bezig met het vernieuwen van de website(s) en aanpassingen op locatieniveau. De laatste informatie en de ambitie van de organisatie vind je via www.atalenta.nl.