BBMP
BBMP
 BBMP


Deel deze pagina:


 Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
[ advertenties ]

Ouders krijgen deze zomer bijdrage voor gesloten kinderopvang terug

Ouders die gebruikmaken van kinderopvang krijgen de eigen bijdrage terug die ze hebben doorbetaald in de periode van 16 maart tot 28 april. Ouders met kinderen op de kinderopvang, krijgen ook hun eigen bijdrage over een groot deel van mei terug.
Ouders krijgen deze zomer bijdrage voor gesloten kinderopvang terug

Het kabinet heeft besloten de teruggaveregeling door te laten lopen zolang er beperkende coronamaatregelen gelden. Voorlopig is dat tot 20 mei.

Het kabinet trekt voor de eerste tranche 175 miljoen euro uit. Het bedrag wordt uiterlijk in juli overgemaakt. Ook ouders met een cruciaal beroep, bijvoorbeeld in de zorg, krijgen hun geld terug. Zij kunnen hun kinderen tijdens de lockdown nog wel naar de opvang brengen en zouden daarom in eerste instantie buiten de boot vallen, maar voor hen wordt geen uitzondering gemaakt.

570.000 huishoudens
Het gaat in totaal om 570.000 huishoudens. Het kabinet vindt het belangrijk dat ouders de eigen bijdrage zijn blijven betalen, omdat de kinderopvang in deze moeilijke periode overeind moet blijven. Toch krijgen niet alle ouders hun geld terug omdat ze door de coronacrisis geen kinderopvang hebben gekregen. Het gaat alleen om mensen die kinderopvangtoeslag krijgen. Voor de groep die de kosten voor de opvang helemaal zelf betaalt ‘zijn vooralsnog geen oplossingen bedacht’,
zegt de Belastingdienst tegen de NOS.

Volgens voorzitter Gjalt Jellesma van BOinK, de belangenorganisatie voor ouders in de kinderopvang, is dat ‘buitengewoon cynisch’. Het gaat naar zijn inschatting om enkele duizenden ouders, ‘de groep die de overheid tot nu toe geen cent gekost heeft’. Hij vindt dat er helemaal geen uitzonderingen moeten zijn op de terugbetalingsregeling.
Reacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:
Om spam tegen te gaan dient u het onderstaande hokje aan te vinken en moet u mogelijk een vraag beantwoorden.

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.