BBMP
BBMP
 BBMP


Deel deze pagina:


 Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
[ advertenties ]

Nog steeds personeelstekort in kinderopvang

Een derde van de kinderopvangorganisaties geeft aan dat zij in de maanden juni, juli en augustus een personeelstekort verwachten. Bij grote kinderopvangorganisaties is dat zelfs 53 procent. Dat blijkt uit een onderzoek van Kinderopvang werkt! Voor de periode na de zomervakantie (september tot en met december) verwacht bijna een kwart een personeelstekort.

De belangrijkste redenen zijn de reeds bestaande personeelstekorten van vóór de coronacrisis. Daarnaast speelt op korte termijn de vakantieplanning mee. Niet alle kinderen gaan (lang) op vakantie, terwijl de meeste pedagogisch medewerkers wel vakantie willen opnemen. Verder hebben organisaties te maken met ziekteverzuim en kunnen zij medewerkers die in de risicogroep voor covid-19 vallen niet inzetten. Zo blijkt uit de quickscan van Kinderopvang werkt! waaraan 333 kinderopvangorganisaties hebben deelgenomen.

Kinderopvang werkt! is de samenwerking van werkgeversorganisaties Brancheorganisatie Kinderopvang en Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang met de werknemersorganisaties FNV Zorg & Welzijn en CNV Zorg & Welzijn. In het Platform Arbeidsmarkt Kinderopvang en de cao-tafel Kinderopvang zetten zij zich samen in voor een aantrekkelijke sector en een gezonde arbeidsmarkt met goede arbeidsvoorwaarden.

Meer lezen? Word abonnee of meld je aan voor onze digitale kennisbank.