BBMP
BBMP
 BBMP


Deel deze pagina:


 Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
[ advertenties ]

Nederlandse ouders zeer tevreden over kinderopvang

Kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang worden gemiddeld met een 8,1 beoordeeld. Desondanks voelen vier op de tien ouders (38 procent) zich schuldig over het uitbesteden van deze zorg.
Nederlandse ouders zeer tevreden over kinderopvang


Dit blijkt uit Kids Care & Commerce, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 1200 ouders en toekomstige ouders.

Voor de meeste ouders is het geen probleem om de zorg voor hun kind(eren) een aantal dagen per week uit te besteden (62 procent). Echter zijn er ook ouders die zich hier in een bepaalde mate schuldig over voelen: 2 procent voelt zich altijd schuldig over het uitbesteden van de zorg, 2 procent voelt zich vaak schuldig en 34 procent geeft aan zich soms schuldig te voelen. Vrouwen (72 procent) hebben vaker dan mannen (52 procent) geen schuldgevoel over het uitbesteden van zorg.

Ruim driekwart van de ouders (76 procent) heeft voor minstens één dag in de week opvang geregeld of de zorg uitbesteed. Een op de drie ouders (33 procent) maakt daarbij gebruik van het kinderdagverblijf als opvanglocatie. Deze kinderdagverblijven worden gemiddeld met een 8,2 beoordeeld. 32 procent maakt gebruik van de bso (gemiddeld rapportcijfer: 7,9) en een even groot aandeel brengt zijn kinderen één of meer dagen per week naar opa en oma (32 procent).

 

Voor zowel kinderdagverblijven (30 procent) als buitenschoolse opvang (22 procent) geldt dat ouders voornamelijk een lager uurtarief willen. Daarnaast zouden beide soorten opvang moeten werken aan betere communicatie met de ouders. Verder willen ouders op de kinderdagverblijven meer flexibiliteit bij het ophalen en brengen van de kinderen. Gebruikers van buitenschoolse opvang zien graag een betere overdracht aan het einde van de dag.