BBMP
BBMP
 BBMP


Deel deze pagina:


 Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
[ advertenties ]

Meeste basisscholen gaan hele dagen open

Ruim 86 procent van de basisscholen gaat op 11 mei hele dagen open, dat is de tussenstand van een peiling onder ruim duizend schoolleiders en bestuurders van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) en de PO-Raad. Het grootste probleem is of er momenteel voldoende leraren beschikbaar zijn.
Meeste basisscholen gaan hele dagen open


Sommige basisscholen kiezen voor het model van halve klassen/hele dagen (58 procent), gevolgd door hele klassen/hele dagen en deze klassen om-en-om (14 procent), woensdagen en/of vrijdagen afwisselend. Slechts 6,6 procent van de scholen kiest voor hele klassen/hele dagen om-en-om in een vijf-gelijke-dagenmodel. Slechts 14 procent van de scholen gaat halve dagen open. Scholen in het speciaal onderwijs gaan helemaal open.


'Helft voorziet problemen'
Uit de
peiling blijkt dat bijna de helft van de schoolleiders problemen voorziet bij de herstart. De grootste zorg is of er voldoende leraren beschikbaar zijn, of de gedragsregels bij halen en brengen worden nageleefd, hoe de noodopvang georganiseerd kan blijven en of er voldoende schoonmaakcapaciteit is. Ruim 88 procent van de scholen is tevreden over de samenwerking tussen kinderopvang en school. Bij driekwart van de scholen waren de gesprekken met de kinderopvang al voor de meivakantie gestart. In 1,8 procent van de gevallen loopt de samenwerking tussen school en bso moeizaam tot slecht, vinden de scholen. Uit een enquête door de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang komen hierover echter heel andere cijfers naar voren.