BBMP
BBMP
 BBMP


Deel deze pagina:


 Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
[ advertenties ]

Medici waarschuwen: geen mondkapjes voor kinderen onder twee jaar

Japanse medici waarschuwen dat het gebruik van mondkapjes voor kinderen onder twee jaar ronduit gevaarlijk kan zijn. Ouders kunnen ze beter niet bij zeer jonge kinderen omdoen, omdat een mondkapje het onmogelijk maakt je kind in de gaten te houden, zodat bijvoorbeeld ademhalingsmoeilijkheden niet worden opgemerkt.
Medici waarschuwen: geen mondkapjes voor kinderen onder twee jaar


Kinderen hebben nauwere luchtwegen en een masker kan een te grote belasting zijn voor hun luchtwegen. Ook is er risico op verstikking, vooral als kinderen spugen of overgeven achter hun masker, meldt de Japanse vereniging van kindergeneeskundigen.

Het internet wemelt van de berichten dat ook jonge kinderen een masker zouden moeten dragen ter bescherming van zichzelf en anderen tegen het coronavirus. Maar verschillende onderzoeken tonen aan dat kinderen nauwelijks een rol spelen bij de verspreiding van het virus, en dat is ook waar het RIVM van uitgaat. Omdat mondkapjes bedoeld zijn om te voorkomen dat iemand het virus overdraagt aan iemand anders, lijkt er dus weinig reden kinderen te verplichten tot het dragen van een mondkapje.
Reacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:
Om spam tegen te gaan dient u het onderstaande hokje aan te vinken en moet u mogelijk een vraag beantwoorden.

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.