BBMP
BBMP
 BBMP


Deel deze pagina:


 Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
[ advertenties ]

Kinderopvang in coronatijd: ouders tevreden

Gemiddeld geven ouders de kinderdagopvang in 2020 het rapportcijfer 8,1. Dit is hoger dan het rapportcijfer 8 die de kinderdagopvang in 2018 en 2019 gemiddeld van ouders kreeg. Ruim 86 procent van de kinderen vindt het volgens de ouders leuk om naar de opvang te gaan. Dit blijkt uit de benchmark die door VerbeterMeter gepubliceerd is.
Kinderopvang in coronatijd: ouders tevreden


Ouders zijn ook tijdens de coronaperiode loyaal aan de kinderdagopvang. Dit blijkt ook wel uit de nps-benchmark die in 2020 is gestegen naar +36. Zo’n 7 procent van de ouders raden de kinderdagopvanglocaties af bij vrienden of bekenden. Opvallend is ook dat tijdens de eerste lockdown in kwartaal 2 van 2020 de nps nog hoger scoort met +40.

Ook de pedagogisch medewerker en het pedagogisch klimaat komen aan bod binnen de diverse vragenlijsten. Zij worden door ouders van de kinderdagopvang als goed beoordeeld. 92 procent van de ouders vindt dat de kinderen voldoende persoonlijke aandacht krijgen. We zien dat dit percentage is gestegen ten opzichte van 2018 en 2019.

7,7 voor bso

Bij de ouders met kinderen op de buitenschoolse opvang heeft de coronaperiode eveneens geen negatief effect op de tevredenheid. De bso krijgt een gemiddeld rapportcijfer van 7,7. Van de kinderen voelt 90 procent zich, volgens de ouders, ‘meestal’ of zelfs ‘altijd’ op hun gemak bij de pedagogisch medewerker. De bso heeft nog wel een uitdaging om het ook alle kinderen naar de zin te maken. Een derde van de ouders geeft aan dat de kinderen het niet altijd leuk vinden om naar de opvang te gaan.