BBMP
BBMP
 BBMP


Deel deze pagina:


 Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
[ advertenties ]

Kinderen kweken eigen salade met IVN Natuureducatie

Begin een mini-moestuin thuis. Speciaal voor alle kinderen die nu thuis zitten start IVN Natuureducatie een mini-moestuinactie. Met ‘Van zaadje tot slaatje’ leren kinderen in een paar weken tijd hun eigen salade kweken. Iedere week verschijnen er leuke en leerzame instructievideo’s om de kinderen stap voor stap mee te nemen in de zorg voor hun eigen moestuintje.
Kinderen kweken eigen salade met IVN Natuureducatie

Scholen en kinderopvang/bso zijn nog alleen open voor een klein aantal kinderen. Schoolmoestuinieren ligt stil, terwijl het groeiseizoen van start gaat. ‘Van zaadje tot slaatje’ biedt een praktische en waardevolle moestuinervaring voor thuis. Samen met IVN’ers Marieke en Louwra kunnen kinderen de komende weken op eenvoudige wijze leren een salade te kweken. Samen zaaien, verzorgen, oogsten, bereiden en smullen.

Ook zonder balkon of tuin
De moestuinvideo’s richten zich op kinderen tussen de 7 en 11 jaar, maar iedereen die thuis wil leren moestuinieren kan meedoen, ook als je geen tuin of balkon hebt. Ook fijn: met een klein budget kom je een heel eind. Zo doe je mee:

  • Kijk iedere maandag naar een nieuwe instructievideo van Marieke en Louwra, die je stap voor stap helpen om jouw eigen slaatje te kweken. Je vindt de video’s per week onder het kopje ‘aan de slag’.

  • Stel je vragen via #vanzaadjetotslaatje op Instagram of Facebook. Een leuke foto insturen mag natuurlijk ook.

  • Check iedere donderdag de video op de website voor extra tips en antwoorden op de meest gestelde vragen.

  • Door je aan te melden voor de ‘Van zaadje tot slaatje’-reminder ontvang je twee keer per week een herinneringsbericht; op maandag voor de instructievideo en op donderdag voor het vragenrondje.
Reacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:
Om spam tegen te gaan dient u het onderstaande hokje aan te vinken en moet u mogelijk een vraag beantwoorden.

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.