Beleid, Bestuur, Management & Pedagogiek in de kinderopvang

Karen Strengers nieuwe voorzitter Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang

Karen Strengers is per 6 mei 2024 de nieuwe voorzitter van de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK). Zij neemt deze positie over van Geert de Wit die vanaf 1 september 2023 als waarnemend voorzitter voor de BMK is opgetreden. Tijdens de algemene ledenvergadering van de BMK op 21 maart is ze met grote meerderheid gekozen.
Karen Strengers nieuwe voorzitter Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang

Strengers is een bekend gezicht in de kinderopvang dankzij haar uitgebreide ervaring als bestuurder en organisatieadviseur in de sector. Zo was zij jarenlang bestuurder van DAK Kindercentra in Den Haag, waar zij een duurzame bestuurlijke samenwerking tot stand bracht met de kinderopvangorganisaties en de onderwijskoepels SCOH, Lucas Onderwijs en De Haagse scholen.

Daarvoor was Karen bestuurder bij Tinteltuin Amsterdam en werkte zij als organisatieadviseur bij BINK Kinderopvang in Hilversum en bij diverse corporate organisaties als Stibbe en KLM. 

Strengers is lid van de regiegroep Kindcentra 2020, de Kopgroep Kinderopvang, de adviesraad PACT voor Kindcentra, raad van toezicht scholenkoepel Zonova Amsterdam Zuid-Oost, Beweging tegen kindermishandeling, bestuurslid en voorzitter bestuurdersnetwerk KIK, bestuurslid Brede Buurtschool Den Haag en bestuurslid van de Associatie voor Jeugd.

Zij deelt de visie van de BMK waarin kinderopvang wordt georganiseerd vanuit een maatschappelijke opdracht en publiek gefinancierd, waarin de focus ligt op innovatie en duurzame kwaliteitsverbetering. ‘Mijn doel is om samen met de leden van de BMK en met iedereen die met ons het pad wil volgen, te streven naar publieke voorzieningen voor alle kinderen, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen tot de burgers van de toekomst’, aldus Strengers.