BBMP
BBMP
 BBMP


Deel deze pagina:


 Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
[ advertenties ]

Kabinet gaat compensatie kinderopvang direct aan ouders overmaken

Het kabinet kijkt of de compensatie voor de kinderopvang direct aan ouders overgemaakt kan worden in plaats van via de opvangorganisaties. Binnen enkele dagen wordt er meer duidelijkheid verwacht, zo bleek dinsdag 14 april in een Kamerdebat over het noodpakket om de coronacrisis te bestrijden.
Kabinet gaat compensatie kinderopvang direct aan ouders overmaken


Naast administratieve lasten is er mogelijk ook sprake van inbreuk op de privacy als kinderopvangorganisaties de compensatie overmaken, zei staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken) nadat ze met de sector en ouders had gesproken. Dit meldt nu.nl. ‘We onderzoeken nu om de eigen bijdrage tot maximaal het uurtarief rechtstreeks over te maken aan de ouders’, aldus Van Ark. De bewindsvrouw verwacht de regeling binnen enkele dagen uit te werken. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met de Belastingdienst die verantwoordelijk is voor de kinderopvangtoeslag.
Reacties op dit artikel:


Yde Dragstra
17 april 2020 - 14:54


Fijn dat de overheid de taak op zich wil nemen om de bijdrage van ouders aan de kinderopvang te vergoeden. Ik ben heel benieuwd hoe zij dat vorm geven en dat we niet jaren later horen dat er misbruik gemaakt is van de regeling.
De vergoeding tot het maximum uurtarief is voor de kinderopvang vaak meer dan de 90 % die andere ondernemers vergoed gaan krijgen. Ik ben trots op het vertrouwen dat de overheid heeft in de kinderopvang. Kinderopvang is op verschillende manieren gefinancierd. Dat zie je natuurlijk terug in de tarief vorming. Daar waar het, ook in grote steden, mogelijk is om zeer dicht of op het maximaal te vergoeden uurtarief te blijven is de schade minimaal. Maar heb je brede externe financiering met rendement doelstellingen die afgedragen moeten worden heb je een groter probleem.
Misschien goed dat de overheid na deze situatie na gaat denken over het maatschappelijk financieren van de kinderopvang in Nederland

N.C. Prick van Wely- Beswerda
17 april 2020 - 14:28


Dat zou heel fijn zijn, wat nog fijner zou zijn om de gehele eigen bijdrage aan de ouders te vergoeden!
Een groot percentage van de kinderopvangorganisaties zit boven de KOT, hoe wordt verwacht dat de kinderopvang dit gat gaat opvangen? 'uit eigen zak' klinkt leuk maar door de WK 2015 en de IKK maatregelen afgelopen jaren, zijn de kosten de pan reeds uit gestegen, er zit nog geen 'vet op de botten van de ondernemers' hoe moeten zij dit gat dichten? Tarieven 2021 helemaal tot onbetaalbaar niveau laten gaan voor ouders? Dan nog los daarvan, hoe stelt de overheid dat de kinderopvangorganisaties het verschil KOT administratief gaan regelen voor de uitbetaling richting de ouders? De overheid creƫert meer problemen dan het oplost, het dringend verzoek naar ouders de factuur te blijven betalen is gehoor aan gegeven, maar hoe nu verder overheid?
Wij doen een dringend beroep nu op de overheid om de gehele eigen bijdrage aan ouders te vergoeden, dit kost uiteindelijk alle partijen (incl. de overheid) het minst!M.vr.gr, een bezorgde kinderopvang eigenaar.


Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:
Om spam tegen te gaan dient u het onderstaande hokje aan te vinken en moet u mogelijk een vraag beantwoorden.

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.