Beleid, Bestuur, Management & Pedagogiek in de kinderopvang

Jouw collega over Peperkoekpoep: leerzaam, grappig, spannend en soms gewoon gek

Peperkoekpoep is een boek met korte verhalen, opgebouwd uit woorden met één specifieke klank. Het voorlezen van de verhalen wakkert het klankbewustzijn aan, en biedt de mogelijkheid om jonge kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met klanken en letters. Het klankbewustzijn is een vaardigheid die bijdraagt aan het leren praten op jonge leeftijd en het leren lezen op latere leeftijd.
Jouw collega over Peperkoekpoep: leerzaam, grappig, spannend en soms gewoon gek


“Door de grappige titel van dit kindervoorleesboek zijn de kinderen van mijn groep direct nieuwsgierig naar het verhaal. Dat de kinderen zichzelf kunnen herkennen in de verschillende verhaaltjes komt mede door de diversiteit in de mooie tekeningen die tevens perfect aansluiten bij de verhalen. Ook sluiten de teksten goed aan bij hun belevingswereld, ze zijn grappig, spannend en soms gewoon gek. Kortom kinderen kunnen heerlijk meekijken in het boek, terwijl ze spelenderwijs luisteren naar de specifieke klank in het verhaal."

- Linda, 55 jaar, pedagogisch medewerkster peuterspeelzaal. 

"Pedagogisch medewerkers die het klankbewustzijn als doel stellen, hebben met dit boek een heel mooi exemplaar in handen. (...)  Het boek leent zich als uitdaging voor de kinderen die al volop bezig zijn met klanken maar ook voor de kinderen die extra oefening nodig hebben, zodat zij ondergedompeld worden in de klanken die ze moeilijk vinden."
- Mariëlle Hoeks, 44 jaar, moeder van Jules (TOS) en Kaat, 
leerkracht basisonderwijs groep 1-2-3.

Vervolg boekomschrijving

Peperkoekpoep is bedoeld voor jonge kinderen (3 tot 7 jaar) en hun voorlezers die van vrolijke boeken houden met een educatief randje!

Lees meer & bestel bij Uitgeverij SWP

Bekijk hier het inkijkexemplaar.