Beleid, Bestuur, Management & Pedagogiek in de kinderopvang

Fors meer ouders betalen kinderopvang niet op tijd

Betaalproblemen bij gezinnen komen vaker voor en sinds de zomer is dat ook te merken bij de kinderopvang. Incasso-organisaties GGN en Flanderijn zien dat het aantal openstaande bedragen dat zij opeisen namens de kinderopvang sinds afgelopen zomer is toegenomen met 15 tot 20 procent. Het gaat om duizenden ouders.
Fors meer ouders betalen kinderopvang niet op tijd


Dit meldt NU.nl. De kinderopvang behoort tot de laatste rekeningen die mensen laten liggen, omdat ouders de zorg voor hun kinderen niet kunnen missen. Wanbetalers blijven eerder in gebreke bij de zorgverzekering of het telefoonabonnement. ‘Maar nu zien we toch dat het veel ouders niet lukt de kinderopvang te betalen’, zegt Flanderijn-directeur Michel van Leeuwen. Hij ziet een 15 procent toename sinds afgelopen zomer.

Die toename vindt hij lastig te verklaren. ‘Tarieven van de kinderopvang zijn bij de meeste organisaties in het najaar met 5 tot 10 procent verhoogd. Maar de betaalproblemen die wij zien, lijken uit de zomer te komen. Want er gaat een hele periode aan vooraf, voor ouders bij een incassobureau belanden.’