BBMP
BBMP
 BBMP


Deel deze pagina:


 Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
[ advertenties ]

Video | De kunst van het leidinggeven met diepgang; wat als je niet kunt slapen

Hoe ga je om met onderstromen, hoe versla je het ‘rode monster’ en wat doe je als niet kunt slapen? Marian Timmermans en Willem de Vos leggen het in een video uit. Daarnaast delen zij uit het boek 'Einstein en de kunst van... leidinggeven met diepgang' handvatten die jou als manager juist nu helpen.

Tips uit Einstein en de kunst van... leidinggeven met diepgang

In een periode van grote verandering of crisis gaat bij veel mensen ‘de automatische piloot’ aan.

(Denkspoor 2, blz 38) 
Wie kijkt er over je schouder mee?

Waarom is een perfectionist nooit tevreden over zijn werk en heeft hij er moeite mee het resultaat uit handen te geven? Waarom zullen anderen niet laten merken dat ze helemaal van de kaart zijn of niet meer weten hoe ze verder moeten? Al stort de wereld in, ze blijven stoïcijns.

(Denkspoor 3, blz 42)
Je hoeft niet te doen wat je doet

De vraag is nu in hoeverre je je routines in je (communicatie)gedrag kent. Voor leidinggevenden is dat des te belangrijker omdat de kwaliteit van je werk sterk afhangt van je concrete gedrag en communicatie. Achter het gedrag dat je vertoont zit een (deels) onbesefte strategie.

Tijdens de coronacrisis komen mogelijk onderstromen in je team naar boven, waar je je normaal gesproken niet van bewust bent.

(Denkspoor 1, blz 75/76)
In welke stand staat je team?

Als mensen in groepen samenkomen zijn er tegelijkertijd twee mentale toestanden aanwezig: de werkgroep-modus en de basic assumption-modus. In die laatste modus gedragen mensen zich instinctmatig en vertonen gedrag dat lijkt op dat van kuddedieren.

Lees meer over het boek Einstein en de kunst van… leidinggeven met diepgang via de link.