Beleid, Bestuur, Management & Pedagogiek in de kinderopvang

Corné Verhees nieuwe voorzitter College van Bestuur SKOzoK

Corné Verhees (1972) is per 1 september de nieuwe voorzitter College van Bestuur (CvB) van SKOzoK Kinderopvang en Onderwijs. Hij neemt op dat moment het stokje over van Nol van Beurden. Nol blijft als lid CvB tot januari bij SKOzoK werkzaam, om tevens te zorgen voor een goede overdracht.
Corné Verhees nieuwe voorzitter College van Bestuur SKOzoK


Corné heeft ruime werkervaring in hoger onderwijs, kinderopvang en primair onderwijs. Sinds 2016 is hij werkzaam als directeur Food & Industry aan HAS green academy, hogeschool voor agro food en leefomgeving. Daarnaast is hij toezichthouder bij diverse stichtingen met kinderopvang en primair onderwijs. Als voorzitter Raad van Toezicht van Stichting Samenwijs Opvang & Onderwijs in Hilvarenbeek was hij destijds betrokken bij het fusietraject tussen kinderopvang en onderwijs.

Met de aanstelling van Corné zet SKOzoK de eerste stap in de vorming van een tweehoofdig, collegiaal bestuur. In het najaar wordt er een nieuw lid CvB geworven. De opdracht voor het nieuwe bestuur is het verder bouwen aan een organisatie waar innovatie, vooroplopen en aandacht voor verschillen bij het kind, ouders en/of verzorgers en medewerkers voelbaar zijn en gezien worden. Daarnaast staan de komende jaren in het teken van SKOzoK als partner voor kindontwikkeling in de regio. Een sterke maatschappelijke speler en een trotse werkgever met trotse medewerkers.
Corné kijkt ernaar uit om bij SKOzoK met deze opdracht aan de slag te gaan: "Ik heb SKOzoK leren kennen als een ambitieuze organisatie waar de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 13 jaar voorop staat. Er ligt een hele mooie opgave voor de komende jaren om de ambitie van SKOzoK verder vorm te geven. Vanuit de kracht en passie die voelbaar is binnen de organisatie bouwen we verder aan onze maatschappelijke opdracht."

De Raad van Toezicht is er, samen met de GMR en OR, van overtuigd met Corné een sterke, ambitieuze voorzitter te hebben aangesteld, die past bij de ontwikkeling waar SKOzoK momenteel in zit. “SKOzoK is zich aan het omvormen tot een maatschappelijke onderneming voor het leren en ontwikkelen van kinderen van 0 tot 13 jaar. Corné heeft een achtergrond in wetenschap, kinderopvang, onderwijs en bedrijfsleven. Wij denken dat hij daarom bij uitstek geschikt is om de komende jaren voorop te gaan in onze ambitie voor elk kind en zijn of haar ouders en/of verzorgers”, aldus Peter Notten, voorzitter van de Raad van Toezicht.