Beleid, Bestuur, Management & Pedagogiek in de kinderopvang

BOinK lanceert met Hogeschool Amsterdam gezondheidsapp voor peuters

Oudervereniging BOinK heeft in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam de OK-GEZOND-app ontwikkeld. De app biedt, op tablet of telefoon, ouder-kind-activiteiten en praktische tips over gezond eten en drinken, voldoende bewegen en goed slapen voor peuters.
BOinK lanceert met Hogeschool Amsterdam gezondheidsapp voor peuters


De app is speciaal ontwikkeld voor medewerkers in de kinderopvang en is een eenvoudig hulpmiddel om samen te werken met ouders aan een gezonde leefstijl van hun peuters.

Het aanleren van een gezonde leefstijl op jonge leeftijd is belangrijk voor een goede ontwikkeling. Latere gewoonten worden namelijk voor een groot deel bepaald door opvoeding en ervaringen in de (jongste) kindertijd. Het helpt kinderen als professionals in de kinderopvang en ouders samenwerken bij het stimuleren van gezonde gewoonten. De OK-GEZOND app is hierbij een praktisch hulpmiddel.

De app geeft ook informatie over het landelijke programma Gezonde Kinderopvang. Dit programma ondersteunt de kinderopvang in het stimuleren van een gezonde leefstijl bij jonge kinderen, onder andere door het opleiden van coaches Gezonde Kinderopvang.

De app is gratis te downloaden in de App Store (Apple) of de Google Play Store (Android). Voor de inhoud van de app is gebruik gemaakt van de resultaten van het project OK-GEZOND van de HvA in samenwerking met Gezonde Kinderopvang, Voedingscentrum, NJi, Pharos, PPINK, Brancheorganisatie Kinderopvang Amsterdam, GGD Amsterdam, Kenniscentrum Sport & Bewegen, PLAYgrounds, kinderopvangorganisaties (Impuls, Partou en Swazoom) en diëtistenpraktijken (de Zoete Appel en FitFood).