Beleid, Bestuur, Management & Pedagogiek in de kinderopvang

BMK Festival: tijd voor maatschappelijk gedreven leiderschap

De Brancheverenging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK) organiseert op 23 juni een festival voor leden rond het thema Tijd voor maatschappelijk gedreven leiderschap, in een snel veranderende wereld. Juist in tijden van crisis –zoals corona, een oorlog die heel dichtbij komt en grote stress door personeelstekort – is inspiratie opdoen voor goed leiderschap onmisbaar.


De wereld staat niet stil. Hoe ga je om met die sterke dynamiek, de veranderingen en de onzekerheid die dat met zich meebrengt en wat vraagt het van jou? Kun je jezelf blijven voeden en inspireren als de druk toeneemt? Of ga je bezuinigen op je tijd voor reflectie, op de tijd voor een dialoog met de ander om jezelf en elkaar beter te begrijpen en niet meteen te zoeken naar concrete oplossingen? Om uit te wisselen en samen tot nieuwe, betekenisvolle inzichten te komen die verbinden?

Eerste
Het eerste BMK Festival ‘voedt de harten en zielen van de maatschappelijke kinderopvang professionals’. Het festival biedt een bonte mix van originele sprekers, creativiteit, ontmoeting en muziek. Ook zijn er hands-on workshops waar je thuis meteen mee aan de slag kan. En workshops die juist een appel doen op dat deel in ons wat we vaak vergeten: creativiteit.

Het festival start op 23 juni om 12.00 uur in de Creative Valley in Utrecht waar een exclusieve gast de opening zal verrichten. Sprekers zijn onder andere Lucinda Douglas, Jacco Valkenburg, Bianca van Leeuwen, Samir Bashara, die ook het gesprek zullen aangaan met de deelnemers.

De middag biedt verder inhoudelijke en creatieve workshops over empowerment, personeelsmanagement, recruitment 3.0 en het versterken van teams, bijvoorbeeld door samenwerken of meer aandacht voor diversiteit. Meer informatie vind je op de festival-pagina op de website van de BMK.