BBMP
BBMP
 BBMP


Deel deze pagina:


 Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
[ advertenties ]

Beslisboom ‘neusverkouden kinderen toelaten op de kinderopvang/school’ beschikbaar

In samenwerking met AJN Jeugdartsen Nederland en BOinK een vragenlijst en beslisboom ontwikkeld. Medewerkers in de kinderopvang (van kinderdagverblijven, bso’s, peuteropvang en gastouders) en leerkrachten van het basisonderwijs kunnen deze gebruiken om te bepalen of een kind met een neusverkoudheid wel of niet naar de kinderopvang/school kan komen.

Het RIVM heeft op 17 juni 2020 de richtlijnen omtrent verkouden kinderen en kinderopvang/school vernieuwd. Nieuw is dat kinderen van 0 tot 6 jaar die een neusverkoudheid hebben onder bepaalde voorwaarden naar de kinderopvang (kinderdagverblijf, bso, peuteropvang, gastouderopvang) en/of school mogen. In de praktijk blijkt het soms lastig te bepalen of een kind aan de gestelde voorwaarden voldoet. De vragenlijst en beslisboom van AJN Jeugdartsen Nederland en BOinK maakt dat eenvoudiger.

Met de vragenlijst of de beslisboom kunnen professionals beoordelen of een verkouden kind aan de voorwaarden voldoet. Er is een vragenlijst en beslisboom voor kinderen van 0 – 6 en een vragenlijst en beslisboom voor kinderen van 6 – 12 jaar. De beslisboom is een grafische (schematische) weergave van de vragenlijst. Inhoudelijk zijn de vragenlijst en beslisboom gelijk.

Meer lezen? Word abonnee of meld je aan voor onze digitale kennisbank.