Beleid, Bestuur, Management & Pedagogiek in de kinderopvang

Bakken voor kinderen met kanker

Maart is traditiegetrouw de bakmaand bij Stichting Kinderen Kankervrij. KiKa roept alle gastouders, kinderopvangcentra’s, bso’s én bakliefhebbers op om de keuken in te duiken voor kinderen met kanker. Vraag een bakpakket aan, maak de mooiste baksels en verkoop deze om onderzoek naar kinderkanker te steunen.
Bakken voor kinderen met kanker


Bakken voor KiKa

Voor het vijfde jaar op rij organiseert KiKa de bakmaand. Het doel is zoveel kinderen aan te zetten om in actie te komen voor leeftijdgenootjes. In totaal heeft de campagne zo’n € 300.000 opgehaald. De opbrengst van de campagne komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker. Jaarlijks krijgen zo’n 600 kinderen in Nederland kanker en 1 op de 5 redt het niet. 

Bakpakket gratis aanvragen

Ook dit jaar kunnen actievoerders bij deelname een gratis bakpakket aanvragen op de website van Bakken voor KiKa. Kinderen kunnen daarmee aan de slag en allerlei mooie cupcakes maken en versieren. Daarnaast is er ook een activiteitenpakket te downloaden op de website van KiKa, om zelf geknutselde etagères of doosjes met bijpassende labels te maken van de knutselproducten in het bakpakket. 

Voor meer informatie: ga naar www.bakkenvoorkika.nl 

Hieronder een drietal boeken, die ouders en kinden kunnen helpen als zij worden getroffen door kanker in het gezin. 
1) Wanneer je als ouder kanker hebt. Een praktische gids voor gezinnen
2) Wanneer je moeder of vader kanker heeft. Een werkboek
3)  Gewoon pech. Als je moeder borstkanker heeft