BBMP
BBMP
 BBMP


Deel deze pagina:


 Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
[ advertenties ]

Agenda

Webinar Motiveren van uithuisgeplaatste jeugdigen

Datum:11 juni, 2020
Locatie:Logacom Online
Website:https://webinar.logacom.nl/webinar-motiveren-van-uithuisgeplaatste-jeugdigen
Beschrijving:

Motiveren van uithuisgeplaatste jeugdigen


Meer informatie over dit webinar vindt u op www.webinar.logacom.nl

Het is vaak moeilijk verandering aan te brengen in situaties van jeugdigen die te maken hebben met een uithuisplaatsing. Hulpverleners zien regelmatig ´weerstand´ bij deze jeugdigen (en hun ouders). De wijze waarop hulpverleners inspelen op de motivatie voor verandering bij jeugdigen en ouders is een cruciale factor voor succes van hulpverlening! Er is veel meer mogelijk dan vaak gedacht wordt.

Uitspraken als 'hij is ongemotiveerd' of 'ouders willen niet meewerken' komen nogal eens voorbij in de praktijk. Motivatie is echter geen persoonlijkheidskenmerk of eigenschap, het is juist heel afhankelijk van de situatie en omgeving. En hulpverleners kunnen daar in korte tijd effectief verandering in aanbrengen. In deze webinar wordt aan de hand van de meeste recente kennis en concrete voorbeelden ingegaan op hoe hulpverleners de motivatie voor verandering bij jeugdigen (en ouders) kunnen vergroten. Ook wordt hiermee geoefend in de breakout sessies.

Aanleiding voor de webinar is het net verschenen boek 'Uithuisgeplaatste jeugdigen: Sleutels tot succes in behandeling en onderwijs'. Hierin bieden Annemiek Harder, Erik Knorth en Chris Kuiper als redactie, samen met diverse deskundigen vanuit de praktijk en wetenschap, een overzicht van ‘wat werkt’ in de hulpverlening en het onderwijs aan uithuisgeplaatste jeugdigen. In Nederlands zijn dat er jaarlijks ongeveer 45.000.

Bij deelname inbegrepen


Uithuisgeplaatste jeugdigen
Annemiek Harder, Erik Knorth en Chris Kuiper
t.w.v. €37,00