BBMP
BBMP
 BBMP


Deel deze pagina:


 Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
[ advertenties ]

1 op de 6 scholieren presteerde slechter na thuisonderwijs

Uit een peiling onder 600 schoolleiders blijkt dat 70 procent van de leerlingen gelijk is gebleven qua niveau na het noodgedwongen thuisonderwijs door corona. 16 procent van de kinderen is achteruit gegaan en 14 procent is er juist op vooruit gegaan. De achterstand zit met name bij de vakken taal, rekenen en lezen. Dat blijkt uit een ledenpeiling van de AVS.
1 op de 6 scholieren presteerde slechter na thuisonderwijs


Er zijn dus kinderen die achteruit zijn gegaan door de schoolsluiting vanwege corona, maar ook kinderen die juist vooruit gingen. ‘We zien dat het bij het overgrote deel van de leerlingen goed is gegaan,’ zegt Ingrid Doornbos, vice-voorzitter van de AVS. Ze heeft veel waardering voor de inzet die iedereen heeft getoond. ‘Het was voor iedereen hard werken. Voor leerkrachten, schoolleiders, intern begeleiders, maar ook voor de ouders en kinderen.’

‘We hebben niet specifiek bij de schoolleiders gevraagd naar de oorzaken van achterstanden,’ zegt een woordvoerder van de AVS tegen RTL-Nieuws, ‘maar we weten dat de gezinssituatie en de achtergrond van de ouders meespelen.’ Om echt te weten te komen wat de leerachterstand veroorzaakt, zou meer onderzoek gedaan moeten worden.

Nog lang niet alle scholen hebben gebruikgemaakt van de subsidie die beschikbaar is om leerachterstanden weg te werken. Dat is volgens Doornbos niet zo gek. ‘De mogelijkheid tot aanvragen zat kort op de heropening van de scholen. Veel scholen hadden toen nog geen zicht op hoe hun leerlingen ervoor stonden.’ Ze verwacht meer aanvragen van scholen bij de volgende subsidieronde, eind augustus.