BBMP
BBMP
 BBMP


Deel deze pagina:


 Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
[ advertenties ]

29 mei 2018 | BBMP Debat: IKK en Baby-opvang

Op dinsdag 29 mei 2018 organiseert BBMP een debat over de huidige IKK-plannen en Baby-opvang. Het thema is dan ook: IKK-plannen: voeden of verwerpen? Een interessant debat met professionals en vertegenwoordigers vanuit het politiek én onderwijs.

Het is geen nieuws dat de voorgenomen plannen om 1 pedagogisch medewerker op drie baby’s tot de nodige commotie leidt. Er loopt een door enkele directeuren geïnitieerde petitie om deze maatregel teniet te doen door onder meer een verwijzing naar oplopende kosten voor ondernemers en ouders. Verder zal de maatregel leiden tot beperking van de capaciteit voor baby’s omdat er onvoldoende gekwalificeerde medewerkers op de arbeidsmarkt zijn. Anderzijds zijn er geluiden vanuit de pedagogische hoek, dat dit voornemen wél bijdraagt aan een kwaliteitsverhoging van de kinderopvang.

Een aantal zaken moet worden onderscheiden: 

  • de discussie over de drie- of viersleutel;
  • het competentieniveau van de pedagogisch medewerker die met baby’s omgaat.

BBMP brengt verschillende standpunten en partijen bijeen met als doel te inventariseren wat de verschillende standpunten feitelijk en inhoudelijk betekenen om vervolgens een bijdrage te leveren aan de toekomst van de professionele opvang van baby’s.

Met medewerking van onder meer:

  • Josette Hoex
  • Nederlands JeugdInstituut
  • Cor Schuurman
  • bestuurder Tinteltuin Gjalt Jellesma, voorzitter BOINK
  • Bas Levering, moderator

Daarnaast zijn er vertegenwoordigers gevraagd vanuit politiek en onderwijs. Toegangsprijs €99-, en voor BBMP abonnees bedraagt het slechts €49-, excl. BTW. 

Aanmelden?
Bekijk onze website voor meer informatie!
Reacties op dit artikel:


- Nog geen reacties

Uw reactie, mening:
Vul het volgende veld niet in:
Naam:
Email:
Bericht:

Uw reactie is niet anoniem. Uw IP adres zal worden opgeslagen.