BBMP
BBMP
 BBMP


Deel deze pagina:


 Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
[ advertenties ]

Agenda

Werken met de meldcode: in gesprek met ouders

Datum:08 februari, 2019
Locatie:Logavak Amsterdam - Spaklerweg 79-81, 1114 AE, Amsterdam
Website:https://www.logavak.nl/aanbod/3/243/1277/werken-met-de-meldcode-in-gesprek-met-ouders
Beschrijving:Je heb de basistraining Werken met de meldcode gevolgd. Aanvullend op die training bieden we deze ééndaagse training aan. Op deze trainingsdag krijgen pedagogisch medewerkers de mogelijkheid om te oefenen met gespreksvaardigheden omtrent deze kwetsbare onderwerpen. In de ochtend staat de dynamiek en theorie van het oudergesprek centraal; in de middag wordt met behulp van een trainingsacteur geoefend met de gespreksvoering met ‘de ouders.’ De acteur neemt je bij de hand en geeft elke deelnemer de mogelijkheid om een gesprek te voeren en zo zijn/haar vaardigheden te versterken.

In gesprek met ouders over gedrag, letsel, verwaarlozing of nalatigheid in de opvoeding wordt door veel pedagogisch medewerkers als lastig ervaren. Het bespreekbaar maken van een kind dat voor de vijfde keer met een ochtend luier wordt gebracht, het bespreekbaar maken van een blauwe plek op de rug van het kind of een moeder die niet naar de dokter is gegaan op jullie advies.

De dag wordt begonnen met een Quiz om het geheugen even op te frissen en informatie over het laatste nieuws rond de meldcode. Daarna wordt de dynamiek onderzocht van het oudergesprek. Welk gedrag van ouders ervaar je als lastig? Welke onderwerpen zijn lastig om te bespreken? Er wordt een gesprek voorbereid, zoals dat in de meldcode wordt aangereikt.

Na deze trainingsdag zal je een zal je op een andere manier je gesprekken voorbereiden dan je dat tot nu toe hebt gedaan. Je verplaatsen in de ouder(s), het bewust zijn van je eigen angsten en de moed echt contact maken door te benoemen welke dynamiek er in de situatie speelt. Je krijgt handvatten mee om direct in de praktijk toe te passen.