Beleid, Bestuur, Management & Pedagogiek in de kinderopvang

Agenda

Opleiding De Kinderopvangcoach 1/6

Datum:04 maart, 2022
Locatie:Logavak Utrecht
Website:https://www.logavak.nl/aanbod/15/206/1756/kinderopvangcoach
Beschrijving:Dit opleidingstraject voldoet aan de eisen zoals gesteld door de wet IKK en is door FCB als branche-erkende scholing aangemerkt.

De opleiding Kinderopvangcoach leidt je op tot coach voor de kinderopvangbranche. Dat is in de lijn van het Akkoord Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang zoals afgesproken door het ministerie van SZW, BOinK, de Brancheorganisatie Kinderopvang, CNV Zorg en Welzijn, FNV Zorg en Welzijn en MOgroep.

Wil jij bijdragen aan verdere professionalisering en goed voorbereid aan de slag gaan als coach? De benodigde kennis, vaardigheden en uiteraard jouw basishouding komen aan bod in deze gedegen zesdaagse opleiding.

Hoe bepaal je je positie ten opzichte van de collega’s die je coacht? Door zorg te dragen voor de coachrelatie die je aangaat en jouw aandeel goed onder de loep te nemen, bereik je het beste resultaat. Jouw betrokkenheid kan het verschil maken. Je leert hoe je intellectueel stimulerend beschikbaar bent en hoe je mensen motiveert. Daarnaast krijg je zicht op hoe jij als teamcoach je team kunt empoweren. Met als doel samen het verschil te maken voor kinderen, ouders en collega’s.

In de dagelijkse praktijk van een kinderopvangcoach kom je vele uitdagingen tegen. Tijdens de opleiding reflecteer je met elkaar op hoe je handelt, denkt en voelt in uitdagende situaties en hoe je elkaar kunt coachen daarbij. Deze ervaring neem je mee naar je werk.

De opleiding is opgebouwd uit kennisoverdracht, ervaringsoefeningen, rollenspelen en groepsdiscussies. Na iedere opleidingsdag ga je aan de slag met een opdracht op de werkvloer. Een verslag daarvan mail je door aan de trainer. Dit geeft input voor de volgende opleidingsdag. Je maakt je eigen ontwikkelingsverhaal tijdens deze opleiding, waarvan je op de laatste dag een presentatie geeft.

EXTRA! Als deelnemer krijg je zonder verdere kosten een jaarabonnement op het tijdschrift BBMP erbij. Zo blijf je bij over bestuur, beleid, management en pedagogische thema's in het kindcentrum.